2024/03/29
۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
کنترل آسم با رژیم غذایی

کنترل آسم با رژیم غذایی

منظور از رژیم غذایی سالم، رژیم حاوی میوه، سبزی، فیبر و غلات و حداقل استفاده از گوشت قرمز، نمک، شکر و چربی است. شکر، گوشت و نمک مواد غذایی التهابی هستند که علایم آسم را تشدید می کنند.

دوات آنلاین-مطالعات جدید محققان فرانسوی نشان می دهد رژیم غذایی حاوی میوه، سبزی، فیبر و غلات کامل علایم آسم را در مردان حدود 30 درصد و در زنان 20 درصد کاهش می دهد.

 

به گزارش پایگاه خبری مدیکال ساینس، محققان 35 هزار بیمار بالغ مبتلا به آسم را در یک سال مورد بررسی قرار دادند. حدود یک چهارم این افراد حداقل یکی از علایم آسم را در این مدت داشتند.

 

رژیم غذایی این افراد از نظر میزان مصرف غلات، سبزیجات و میوه، غلات کامل، گوشت، نمک و شکر مورد ارزیابی قرار گرفت. با بررسی عاداتی مانند سیگار و ورزش، محققان دریافتند افرادی که رژیم غذایی سالم دارند، سیگار نمی کشند و ورزش می کنند، علایم کمتری دارند. این مطالعه نشان می دهد کاهش علایم آسم در مردانی که رژیم سالم دارند 30 درصد و در زنان 20 درصد است.

 

منظور از رژیم غذایی سالم، رژیم حاوی میوه، سبزی، فیبر و غلات و حداقل استفاده از گوشت قرمز، نمک، شکر و چربی است. شکر، گوشت و نمک مواد غذایی التهابی هستند که علایم آسم را تشدید می کنند.

 

محققان بر این باورند که رژیم غذایی سالم با کاهش التهاب در سلامت میکروبیوم روده نقش دارد و از این طریق باعث کاهش علایم آسم می شود.

 

با افزایش شهر نشینی و آلودگی هوا، ابتلا به آسم و تشدید حملات آن به یک معضل جدی در حوزه بهداشت بدل شده است.

 

حملات آسم به صورت تنگی نفس و خس خس سینه بروز می کند. در این بیماری مزمن، پوشش لوله های برونش متورم می شوند، مجاری تنفسی تنگ شده و جریان هوای داخل و خارج شده از ریه کاهش می یابد.

 

علل آسم به طور کامل شناخته شده نیست؛ ولی عواملی مانند مواد حساسیت زا، دود سیگار و مواد شیمیایی سبب تحریک این عارضه می شوند. مرگ های ناشی از آسم بیشتر در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط رخ می دهد.

 

منبع: ایرنا

12jav.net

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.